VR the Spot avagy hogyan csapd be az érzékeid…

Elképesztő, őrületes, hihetetlen, felfoghatatlan, gyönyörködtető, lebilincselő és még sorolhatnánk, de az is lehet hogy az egész csak illúzió?!

Nem csak bekukkantottunk, el is mélyültünk a virtuális valóság fellegvárában, a soproni VR the Spot studiójában, így végül nem kevés élménnyel gazdagodva.

Belépve egy csendes kis stúdióban találjuk magunkat, ahol van trendi ülőalkalmatosság, és nem kevés-, szám szerint 4 VR “állomás” fogad minket. Ha megszomjaznánk vagy rágcsálnánk valamit az sem akadály, a csapat felkészülten és ügyfélbarátként, nagyon de nagyon kedvesen fogad bennünket és vezet be – ha elsőként is vagyunk ilyen helyen – a használatba.

Bele a közepébe..

Van az úgy, hogy belelöknek a mélybe… ez itt sem történik másképp, alkalmunk nyílt az első 5 percben, hogy kipróbáljuk, hogyan lehet igazán becsapni az érzékeinket. … na persze a VR the Spot segítőnk csak bátorságpróbának hívta ;) Utólag természetesen mi is azt mondjuk, hogy érdemes kipróbálni felmenni lifttel a felhőkarcoló tetejéig… ;)

Lehet aztán kalandozni, mindenféle olyan virtuális dolgok között amit az életben közel sem lehetne módunk kipróbálni. Ilyen a felhőkarcolók közti repülés vagy épp az ezredmásodperc töredékeire is lelassítható felénk száguldó 9mm-es tölténygolyók, amik elől ki is térhetünk – ha ügyesek vagyunk.


     

    

Céges buli, szülinapi zsúr, vagy akár még mozi helyett is?!

Persze, hogy inkább szórakozás mint komolyság, pedig a VR nagyon sok lehetőséget tartogat még az élet bármely területén. Szóval ha játékokról van szó, akkor is remek választás egy VR élmény.

Az egyik játékban például boldogan, teljes testtel ütögethetjük a ritmust, a másikban nyilazhatjuk a kis rajzfigurákat, de van amelyikben boxolhatunk, vagy épp ölhetjük a zombikat, wháháháá.

 

Ezek mellett ott van még a Google hatalmas adatbázisa, amit aztán VR szemüveggel még valóságosabbnak élhetünk meg:

Egy szó mint száz, ez egy akkora élmény, amit mindenkinek ki kell próbálnia, és nem lesz elég egyszer átélni! :)


A teljesség igénye nélkül egy kis tájékozódást segítő információk:

VR the Spot – Kőszegi út Körház, első emeletén, B lépcsőház, ez az autós bejárónál lévő lépcsőház.

Térkép:

Nyitva tartás: 

kedd: 12:00–21:00
szerda 12:00–21:00
csütörtök 12:00–21:00
péntek 12:00–24:00
szombat 12:00–24:00
vasárnap 12:00–24:00
hétfő 12:00–21:00

 

Online foglalás: https://vrthespot.net/

Itt van egy példa, hogy miért is éri meg egyébként egy – tényleg erre a célra kialakított – stúdióban kipróbálni és nem otthon ;)


A végére egy kis emlékeztető elérhetőséggel, akciókkal, érdekességekkel… szóval lájkoljátok be őket: