Már negyedszer jótékonykodnak futva a soproniak

A Paddy Sportegyesület a Rotary Club Sopronnal karöltve idén is megrendezi a hagyományos Szent Patrik futást a belvárosban. A rendezvényen több soproni rászoruló családnak gyűjtenek és véradás is várja a segíteni akarókat.

 

Március 24-én, vasárnap ismét jótékonysági futást rendez a soproni Paddy Sportegyesület. A szervezők az esemény bevételét három súlyosan sérült soproni fiatal és családja részére ajánlják fel. A futók 5,6 kilométeres távot teljesítenek a belvárosban, ezen kívül egy két és fél kilométeres sétával is várják a mozogni vágyókat. – Érdemes már reggel 9-kor érkezni, akkor kezdődik a regisztráció, 10 órakor lesz egy meglepetés produkció, 10.40-től pedig közös, zenés bemelegítés – mondta el Dunaveczky András szervező.

A futók és a gyaloglók közös rajtja 11 órakor indul. A sportolókat frissítéssel, befutó éremmel és a futás után zsíros kenyérrel is várják majd. A nevezési díj nincs meghatározva, mindenki annyit tesz az adomány ládákba, amennyit szeretne.

A helyi Rotary Clubbal közösen szervezett eseményt egy egészségnap is színesíti, ahol lesznek bemutatók és egészségmegőrző programok. – Kiemelném az Országos Mentőszolgálat újraélesztési bemutatóját, de lesz közös zumba és okostányér előadás is a helyes táplálkozásról – mondta el dr. Fábián Attila, a Rotary Club Sopron elnöke, aki hozzátette, hogy ezen a napon véradás is várja az önzetlen segítőket a Szent Orsolya-iskola egyik első emeleti termében 9 és 12 óra között. Fontos információ, hogy a futásra és a gyaloglásra vasárnap 9-től 10.30-ig lehet nevezni a helyszínen, a Szent Orsolya-iskola Széchenyi tér felőli udvarán található versenyközpontban. A szervezők kiemelték, hogy a jótékonysági megmozdulás nem egy verseny és várják a kezdők és a régóta sportolók jelentkezését is.

Facebook esemény: IV Szent Patrik Jótékonysági Futás

Program:

* 9:00 kapunyitás
* 9:00 – 10:30 Helyszíni regisztráció
* 10:00 – Meglepetés produkció
* 10:30 – Nyitóbeszédet mondja: Méabh Ní Drisceoil az Ír Nagykövetség vezető helyettese
* 10:40 – Közös zenés bemelegítés
* 11:00 – RAJT!

Közben végig jó hangulat, zene!
Séta: nincs külön lezárás, a 2 km-t a járdán teljesítik a résztvevők a KRESZ szabályainak betartásával!
Futás: A táv első felében az úttesten, a menetirány szerinti JOBB oldalon! Utána járdán illetve a történelmi belvárosban.